Vizi Noémi PhD hallgatói siker

PhD hallgatói siker a Doktoranduszok Országos Szövetsége által szervezett Tavaszi Szél konferencián

Vizi Noémivel, a GTK PhD hallgatójával és oktatójával beszélgettünk, aki a Doktoranduszok Országos Szövetsége által rendezett 26. Tavaszi Szél Konferencián 1. helyezést ért el a Fogyasztói trendek és Digitalizáció szekcióban.

Mi volt a kutatási témád?

A conjoint módszer alkalmazási lehetőségei a divatipar és a globális polgárság kapcsolatának tükrében.


Mire jó a conjoint módszer?

A vizsgálatba bevont tényezők relatív fontosságát segít számszerűsíteni. Ebben a kutatásban öt tényezőt vizsgáltam: hol vásárol a válaszadó, milyen hosszú ideig hordja a ruhadarabot, milyen gyártási szempontokat vesz figyelembe, mit tesz a divatipari termékkel, ha már nem hordja, tesz-e valamit a divatipari folyamatok megváltoztatásáért. Ez utóbbi három kapcsolódott a globális polgárság méréséhez. Az eredmények alapján a tartósság a legfontosabb tényező (31% a relatív fontossága), majd a vásárlás helye (23%), a globális polgárság szempontjai pedig 15-16%-ban jelennek meg a divatipari termékekkel kapcsolatos döntésekben.


Miért lesz számodra emlékezetes ez a konferencia és az első helyezés?

Ez az első ilyen elismerésem doktoranduszként. A Miskolci Egyetemen rendezték meg a konferenciát, ahol még mindig őrzik a bányászati hagyományokat, és az oklevél mellé egy kis korsót is kaptam ajándékként.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

ELI-ALPS látogatás

Az INEB mesterképzés első-és második féléves hallgatói a Modern Management & Marketing tantárgy keretében lehetőséget kaptak, hogy meglátogassák a szegedi központú ELI-ALPS Lézeres Kutatóintézetet.

Események