Bezár

SZTEhírek

img_3308

Kihívás Napja az SZTE rektori hivatalban

Kihívás Napja az SZTE rektori hivatalban

2024. május 17.
3 perc

Ismét közös sportolásra invitálják a szervezők az SZTE rektori hivatal dolgozóit a Kihívás Napján, május 29-én, szerdán. Jóga, pingpong és tollaslabdázás szerepel a programok között.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett és megrendezett Kihívás Napja célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra ösztönzés. Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy 0 órától 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. A naptári időpont évről-évre változik, csak a szerdai nap az állandó. Mondhatjuk: ez a sport mozgó ünnepe – fogalmazott Fekete György. Az SZTE IKIKK Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter Sport és Egészség Fejlesztési Program vezetőjétől megtudtuk: az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodjon Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. A Szegedi Tudományegyetem második alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez.

Fekete György arra buzdítja a rektori hivatal munkatársait, hogy május 29-én érkezzenek sportosan és próbáljanak ki minél többféle mozgásformát, kreatív, csapat- és egyéni programot!

 

TERVEZETT PROGRAM

 

 

Időpont

 

Program

 

Helyszín/Felelős

 

07.00

Tekerj vagy gyalogolj a munkahelyedre!

 

 

07.00

 

-

 

19.00

Felejtsd el a liftet! Lépcsőre fel! - Lépcsőzz a liftezés helyett – felfelé is! Ez a mozgás remekül formálja a comb és a fenék izmait. Lehet, hogy először szuszogva érsz majd fel a kívánt emeletre, de ne add fel, néhány nap múlva simán fog menni a lépcsőzés!

Lépcsőház

 

09.00

-

16.00

Tollaslabda – a tollaslabda az 1992. évi nyári olimpiai játékok óta hivatalosan is olimpiai sportág. A tollaslabda játékot életkortól és nemtől függetlenül, mindenki űzheti. Viszonylag kevés gyakorlás után is egészséges testmozgást, jó szórakozást jelent.

Átrium

(jobb oldali)

 

 

 

09.00

-

16.00

Asztalitenisz (pingpong): A sportág mai formájában a 19. században jelent meg Angliában, ahol eleinte szabadidős szórakozásnak, úriemberekhez méltó testmozgásnak számított.

A verseny asztalitenisz-sport ismertetője, élversenyzők rövid, játékos elemekkel tarkított bemutatója.

Átrium (liftes)

bal-oldal

 

 

 

 

09.00

-

16.00

Csocsó - A csocsó egy asztalon játszott labdajáték. A játék célja, hogy a fém rudakhoz erősített bábukkal az ellenfél kapujába juttassuk a labdát. A játék játszható párban is: négy ember, mindkét oldalon kettő-kettő, így a páros egyik fele irányítja a hátsó két sort a védelmet alkotva, míg a másik a két első sort irányítva alkotja a támadó szerepet.

 

 

 

 

Fszt/5

 

 

 

09.00

-

16.00

 

 

Darts – A darts angol eredetű játék és sport, melynek során apró nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. A legenda szerint, néhány száz évvel ezelőtt egy átfázott angol íjász elhatározta, hogy kellemesebb módot választ a gyakorlásra a téli hónapokban. Letette íját, levágott a nyílvesszőjéből és elvonult a közeli pub kellemes melegébe és kényelmébe, ahol ügyességét úgy gyakorolta, hogy a lerövidített nyílvesszőket a falra akasztott farönkszeletbe dobta.

 

 

 

 

 

 

Fszt/5

 

 

 

11.00

-

12.00

 

Mobility tréning – Ha valamelyik ízület nem funkcionál elégségesen, akkor a test kompenzálja azt a működőképesség fenntartása érdekében. Hosszú távon ez torzulásokhoz és fájdalmakhoz vezet. A tréning során a nem terhelt ízület átmozgatását végezzük teljes mozgástartományban. Ennek hatására az izom vérellátottsága, valamint a keringés kis mértékben megemelkedik, és az ízületekben lévő folyadék egyenletesen eloszlik, ami nagyszerű kiindulási alapja a bemelegítésnek.

 

Díszterem

Előzetes regisztráció

PelyheÁrpád

Sportközpont oktatónál

 

14.30

-

15.30

Irodai gerinctorna – Az irodai gerinctorna mozgásprogram felkészít a rendszeres mozgásra, és általa egy alap fittségi szintet teremt meg a medence, hát, nyak és váll izmai számára, amellyel így megelőzhetők a további, rossz közérzetet okozó panaszok.

Díszterem

Előzetes regisztráció

Ördög Nóra

Sportközpont oktatónál

 

 

 

IKIKKinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek