Bezár

Hírarchívum

VIII_veradas

VIII. Nagy SZTE Véradás

VIII. Nagy SZTE Véradás

2020. február 04.
1 perc

Népszerű és tömegesen látogatott rendezvényeinek köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem 2019-ben elnyerte a „Véradásbarát Felsőoktatási Intézmény” címet. 2020-ban első alkalommal február 12-én, szerdán 8 és 16 óra között várják az önkénteseket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A donoroknak lehetőségük van egyéni időpontfoglalására is, de e nélkül is számítanak rájuk. Időpontfoglalás az Országos Vérellátó Szolgálat honlapján.


A sikeres véradókat az Izometria jóvoltából megajándékozzák egy kuponnal, ami beváltható egy aerobic vagy konditermi edzésre. Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki kap véradást tanúsító karszalagot. A véradás során meghatározzák a donorok vércsoportját, továbbá fertőző májgyulladás (B és C vírus), AIDS (HIV) és szifilisz szűrővizsgálaton is részt vesznek.


A rendezvény részét képezi a Vöröskereszt kampányának is, a kampánnyal és az ajándékokkal kapcsolatos releváns információk itt találhatóak.


A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes enni és sok folyadékot inni.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek