Katona Tímea Pénzügy MSc

Miért éri meg az SZTE GTK-n mesterképzésre járni?

Végzős Pénzügy mesterszakos hallgatónk, Katona Tímea válaszol a kérdésre. Olvasd el gondolatait és személyes tapasztalait.

Miért jelentkeztél mesterképzésre?
A mesterképzés lehetőséget ad a szakmai, specifikusabb tudás elmélyítésére, hozzájárul ahhoz, hogy szélesebb perspektívában tekints a saját szakmádra, továbbá úgy gondolom, hogy manapság ez a végzettség fontos eleme a munkavállalásnak - személy szerint engem ezek motiváltak tanulmányaim folytatásában. Elmondható az is, hogy a jelentkezők jelentős része, ahogy én is, államilag finanszírozott képzésben vehet részt. A mesterképzés a szakmai elhivatottság mutatója, mely lehetővé teszi a szakemberekből álló kapcsolati háló kialakítását.

 

Miért a Pénzügy mesterképzést választottad?

Szeretnék magas színvonalú, korszerű szakmai tudást elsajátítani és betekintést nyerni a gazdaság pénzügyi folyamatainak irányításába. A pénzügy mesterképzésen lehetőség van emelt szintű üzleti és módszertani ismeretek megszerzésére. Továbbá tanulmányozni lehet a pénz és tőkepiacok működését, tőkepiaci tranzakciók kezelését és irányítását. Hallgató társaimmal pénzügyi elemzői- és döntéselőkészítői ismeretekkel bővíthetjük tudásunkat.

 

Miért döntöttél úgy, hogy két mesterképzésre is jelentkezel itt a GTK-n?
Azért jelentkeztem két mesterképzésre (a marketing szakot már befejeztem), mert mindenképp hasznosnak tartom azt, hogy minél több gazdasági területhez értsek és tovább fejlesszem magam a jövőbeli biztos elhelyezkedés reményében. Nem utolsó szempont az sem, hogy úgy érzem a GTK-n megtaláltam a helyem, egy szuper közösség részese lettem és a legjobb szakemberektől tanulok.

 

Mit ad/adott eddig Neked a mesterképzés?

A képzés alatt kisebb csoportlétszámokkal történik az oktatás, ezért véleményem szerint sokkal több lehetőség van a közös kommunikáció kialakítására, gondolok itt az oktató – hallgató kapcsolatokra, ezáltal sokkal közvetlenebbé válnak az előadások és a gyakorlatok, illetve hatékonyabb fejlődést biztosít. A mesterképzés alatt számos csoportmunkában vettem részt, amely alternatívát adott arra, hogy a társaimmal gördülékenyen együtt tudjak működni. Mindemellett új kapcsolati hálót is ki tudtunk alakítani a vállalatvezetőkkel vagy például az MNB munkatársaival. A vállalati partnerek valós problémákat vontak be a gyakorlatokba, ezáltal a csoportmunkák és a projektek során mindennapi szakmai feladatokkal is szembesülhettünk.

 

Miért ajánlanád másoknak, hogy jelentkezzenek alapszak után mesterképzésre?

A mesterszak az alapszaknál komolyabb perspektívákat nyit, beleértve a doktori képzésen való tovább tanulás lehetőségét. Kijelenthető, hogy a mesterszak megnöveli a diplomás elhelyezkedés esélyét. Vannak olyan területek is, ahol elmondható, hogy a mesterdiploma lassan elvárássá válik. Az alapszaktól függetlenül részt lehet venni bármelyik mesterképzésen még akkor is, ha a hallgató nem gazdasági területen szerezte meg az alapszakos diplomáját.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

ERSA kongresszus

Augusztus 22-26 között került megrendezésre Pécsett az ERSA (European Regional Science Association) 61. nemzetközi kongresszusa.

Események

Rendezvénynaptár *